Подстригване с машинка: Наръчник - етапи

Вие сте тук:Мъжко подстригване - Подстригване с машинка - Подстригване с машинка: Наръчник - етапи


Стъпка Number: 
1
Image: 
Before You Begin

Нашият модел има квадратна форма на лицето.

Той има равни, сравнително еднакви пътечки на растеж и добре определена форма на главата.

Има редица елементи, които трябва да вземете под внимание, когато провеждате консултацията, преди да започнете подстригването на косата.

Бретон

Оформянето областта на бретона е важна част от Вашето подстригване. Неподходящият бретон може да съсипе Вашата прическа.

Първо, важно е да се установи посоката и формата на линията на косата в предната област. При много мъже, линията на косата се отдалечава на известно разстояние, поради оплешивяване.

Трябва да се стремите да избягвате оформянето на прекалено масивен бретон, но в същото време не отнемайте и много от теглото в тази област. Това може да направи косата да изглежда все едно е изтъняла.

Винаги се старайте да намерите баланс между всички елементи на прическата.

Бакенбарди

Бакенбардите са част от страничните линии на косата. Те могат да бъдат подрязани в различни форми и дължини. Важно е обаче, те да подхождат на останалата част от оформяната прическа.

Формата и дължината на бакенбардите се променя с модата. Например, бакенбардите са били:

  • дълги през 1920-те, 30-те и 40-те години на 20-ти век
  • оформените и къси през 50-те години;
  • дълги, тънки и оформени през 60-те и 70-те години и
  • готически, ъглови и боядисани през 80-те години

От 1990-те години подстригванията с ясно очертани форми са все по-модерни. И по-възрастните мъже винаги са склонни да се придържат към класическите и къси бакенбарди.

Уши

Ушите на много хора не са еднакви. Те могат да бъдат много големи, много малки или дори различни по размер. А някои стърчат под ъгъл към главата.

Вие трябва да отчитате всички тези характеристики, когато подстригвате къси прически.

Вие също трябва да знаете дали Вашият клиент носи очила или слухов апарат. Тези две особености ще влияят на крайния завършен вид на Вашата прическа, особено, ако се стремите да направите къса и изострена визия.

Разделяния/пътечки

Разделянията/пътечките могат да се използват за създаването на различни ефекти в прическите. Така например централното/средно разделяне/път на косата постига еднаквост и помага да се направи така, че тежка глава и тънка коса да изглеждат по-балансирано. Страничният път може да се използва за отклоняване окото на наблюдателя от очевидни черти на лицето, като голям нос, или различни уши.

Модата също може да влияе на начина по който използвате разделянето/пътищата.

Някои естествени пътища могат да бъдат много добре оформени и често е необходимо да се работи с тях, отколкото да се налага ново разделяне.

По време на консултацията си с клиента, преди да започнете подстригването, Вие трябва да установите модела и устойчивостта на естествените пътища на разделяне. Това може да определи завършената прическа, която Вие сте в състояние да постигнете.

 

Харесвате ли това?